Van kleine, lokale bloemist tot de beste van Limburg

Loek Natuurlijk is een echte specialist op het gebied van creativiteit, geur en kleur. Een natuurlijke look-and-feel vormt de aantrekkelijke, bonte kern van de eigentijdse bloemenwinkel. Wij hielpen het bedrijf te herpositioneren. Door middel van een on point brand design, zowel online als offline, is Loek Natuurlijk van kleine, lokale bloemist uit Reuver uitgegroeid tot de derde bloemist van Nederland en de beste van Limburg.

Client:

Loek Natuurlijk

Services:

IT

Website:

Loek Natuurlijk zet de bloemetjes buiten.

Loek Natuurlijk is een bloemist die meegaat met de nieuwste trends, zowel binnen als buiten het vakgebied. Met behulp van deze kennis levert de bloemenshop maatwerk aan al haar klanten. Daarmee kan Loek Natuurlijk zich als bloemist écht onderscheiden.

Vanaf 2014 werkt Appart samen met Loek Natuurlijk. Het bedrijf, waarbij passie en liefde voor bloemen centraal staat, droomt groot: van muurbloempje naar florerend bloemenimperium. Dit is als uitgangspunt meegenomen bij de ontwikkeling van een nieuwe positioneringsstrategie. Verschillende kanalen zijn ingezet om de naamsbekendheid te verhogen en Loek Natuurlijk op de kaart te zetten als een van de beste bloemisten van Nederland.

Een marketingconcept dat past als een glazen muiltje.

De aanpak in de winkel van Loek Natuurlijk is bijzonder. De beleving van creativiteit, geur en kleur zorgen voor een unieke sfeer. De passie en liefde die het bedrijf uitstraalt moet daarom ook centraal staan in de marketingboodschappen en het visuele concept. De bloemist moet opvallen bij bloemenliefhebbers om ervoor te zorgen dat de bekendheid toeneemt en de marktpositie sterker wordt.

Een productlancering waar de professional niet omheen kan.

Om dit allemaal te realiseren is er een compleet brandconcept van A tot Z ontwikkeld voor Loek Natuurlijk. Bij het opstellen van dit concept zijn alle benodigde marketing middelen beschreven en hun bijdragen aan het creëren van een nieuw imago geïnventariseerd. Offline hebben we gekozen voor een luxere uitstraling van de eigen producten, zoals bloemenkaartjes, linten en het inpakpapier. Ook de online identiteit is onder handen genomen middels een nieuwe website, inspirerende vlogs tijdens de verbouwing en doeltreffende campagnes op de sociale mediakanalen.

We ontwikkelden daarnaast een bedrijfsvideo om mensen kennis te laten maken met Loek Natuurlijk. Met behulp van deze crossmediale aanpak is Loek Natuurlijk uitgegroeid van lokale bloemist tot de derde beste bloemist van Nederland - iets waar wij van Appart heel trots op zijn.

Klantreview.

De samenwerking met Appart is prettig en succesvol. We hebben al ruim 5 jaar ervaring met elkaar. De mensen van Appart zijn ruimdenkend en zeer bij de tijd. Ze begrijpen mijn denkwijze en vertalen die ook op een positieve manier naar een passend resultaat. Met name de campagne voor Beste Bloemist was een zeer goede ervaring!

- Loek Christis

The heroes on the case.

Icoon IT

Bas Hendriks

Full Stack Developer
Lees hier meer
Bas Hendriks
Icoon Marketing

Boy Janissen

UI/UX Controller
Lees hier meer
Boy Janissen
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers