Op zoek naar een stage? Zo beleefden onze Young Professionals hun tijd bij Appart

Als je binnenkort aan je meewerk- of afstudeerstage gaat beginnen, dan wil je natuurlijk op dé perfecte stageplek terechtkomen, waar je de ruimte krijgt om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Bij Appart besteden we daar veel aandacht aan, omdat we persoonlijke groei belangrijk vinden. We laten onze Young Professionals zelf aan het woord over hoe zij de stageperiode bij Appart hebben ervaren.

Lees hieronder hoe de voorgaande Young Professionals (Designers, Marketeers en Developers) hun eigen grenzen hebben verlegd, hun vaardigheden hebben ontwikkeld en waarom stage lopen bij Appart een ervaring is die je niet wilt missen.

Date

28-06-2023

Categorie

Strategy
Auteur
Boy Janissen
UI/UX Controller

Design: Van concept tot uitwerking en presentatie.

Mitchel Pörteners, Young Professional op de Design-afdeling, werd meteen aangetrokken tot Appart door de coole visuals en de superhelden die de medewerkers binnen Appart vertegenwoordigen. Binnen Appart worden superkrachten gebundeld om de beste resultaten te behalen. Tijdens zijn stage is Mitchel vooral bezig geweest met het bedenken van gave, creatieve concepten, op basis van onderzoek en brainstorms.

‘’Mijn stage hier bij Appart is vruchtbaar geweest. Het was wel enorm wennen in vergelijking met school. Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om flexibel te zijn als schakel tussen de design- en marketingafdeling. Het werktempo bij een marketingbureau is enorm hoog. Je moet in staat zijn verschillende taken tegelijkertijd uit te kunnen voeren. Je krijgt daar natuurlijk wel de tijd voor, omdat je hier bent om te leren! Je krijgt ook de kans om veel te presenteren binnen het bureau, vooral in samenwerking met andere Young Professionals. Kortom, work hard, play hard.
Hard werken staat centraal, maar er hangt ook een fijne, informele sfeer en iedereen is bereid om elkaar te helpen waar mogelijk. Het is fijn om de week af te sluiten met een borrel op kantoor en iedere collega even persoonlijk te spreken voor het weekend ingeluid wordt.
Deze stage heeft me nieuwe inzichten gegeven in interessante carrièremogelijkheden. Ik ben enorm gegroeid als communicatiestudent en weet zelfs nog beter wat ik later wil bereiken. Mijn tijd bij Appart heeft me een duidelijke koers naar de toekomst geboden.’’

Lieke Gruiters, Young Professional op de Design-afdeling, vond de space retro huisstijl van Appart ook erg aansprekelijk. Lieke houdt zich tijdens de stage vooral bezig met de ‘Branding’ van Appart zelf en de relaties van Appart. Hierbij kun je denken aan grafische visuals en motion design.

‘’De bedrijfscultuur van Appart is creatief en gezellig. Ik vind het uitwerken van originele ideeën en er vervolgens de ‘Appart draai’ aan te geven erg leuk aan mijn stage! Met name het interne werk, omdat ik hier mijn creativiteit de vrije loop in mag laten. Door mijn stage heb ik veel meer kennis gekregen over Adobe programma’s en denk ik nu veel meer na over het doel en de doelgroep bij het creëren van media-uitingen.

Ik ben erg tevreden over de ondersteuning en begeleiding vanuit Appart. Als ik ergens niet uitkom, kan ik dit altijd aangeven. Hier krijg ik dan ook duidelijk antwoord op, waardoor ik gelijk weer verder aan de slag kan gaan. Voor alle studenten raad ik een stage bij Appart zeker aan, gewoon doen! Het is een intensieve stage waar veel van je wordt verwacht, waardoor je ontzettend veel leert.’’

IT: Duik in de wereld van technologie

Roduen Ajubi, Young Professional op de IT-afdeling, begon zijn afstudeerstage bij Appart na een bericht op LinkedIn van Creative Director Paul Cremers. In zijn afstudeerproject staat de info website van Regio In Je Rugzak centraal. Het is aan hem om de informatievoorziening voor leerlingen, docenten en bedrijven te verbeteren. Hierbij analyseert, brainstormt en overlegt Roduen regelmatig met het projectteam.

‘’Na het afronden van het derde semester werd ik via LinkedIn benaderd door Paul Cremers, Creative Director bij Appart. Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat het marketingbureau veel waarde hecht aan directheid, samenwerking en flexibiliteit. Ik leer bij Appart stap voor stap waar mijn krachten liggen op het gebied van UX-design en ontvang waardevolle feedback om de kwaliteit van mijn werk te verbeteren. Ik heb voldoende ondersteuning en aanspreekpunten binnen en buiten het team. Toekomstige Young Professionals bij Appart zou ik willen adviseren om vooral je skills te tonen en een positieve houding te hebben.’’

Rob de Jonge, Young Professional op de IT-afdeling, is verantwoordelijk voor het realiseren van een online platform waar klanten van Appart hun data kunnen inzien van meerdere externe partijen en op maat gemaakte webshops van Appart.

‘’Appart kwam bij mij over als een warm en professioneel bedrijf waarbij een ieder gewaardeerd wordt om zijn of haar unieke kwaliteiten. Dit vind ik erg belangrijk binnen een bedrijf. Tijdens de uitvoering van mijn opdracht heb ik veel geleerd . Ik heb bijvoorbeeld een aantal nieuwe systemen en frameworks leren kennen, waar ik voorheen nog nooit mee gewerkt had.

Binnen Appart word ik behandeld als een echte collega zoals ieder ander binnen het bedrijf. Dit geeft mij een erg betrokken gevoel, waardoor ik mijn steentje bijdraag aan een groter succes. Aan toekomstige stagiaires zou ik Appart zeker aanraden. Het is een ervaren en hartelijk bedrijf, waar iedereen professioneel wordt behandeld en waarbij je ook de juiste begeleiding krijgt.’’

Marketing: Laat jouw creativiteit tot leven komen

Eva Huirne, Young Professional op de Marketing-afdeling, maakte tijdens haar afstudeerstage kennis met verschillende facetten binnen de marketing. Ze leerde onder andere over SEO, Social Media en het bedenken en uitwerken van creatieve campagneconcepten.

‘’Appart ontvangt Young Professionals met open armen en staan klaar om je goed te begeleiden tijdens het stageproces. Ze geven mij verantwoordelijkheid, waardoor ik echt mijn eigen steentje bijdraag aan de lopende projecten. Ik krijg de mogelijkheid om binnen verschillende gebieden van de marketing mee te kijken en mee te werken. Daardoor maak ik kennis met het vakgebied en kom ik erachter waar mijn interesses en krachten liggen. De sfeer binnen het team is gezellig en aangenaam, waarbij er hard wordt gewerkt: in mijn ogen de perfecte uitdaging voor een professional in opleiding! En dat is nog niet alles. Binnen Appart zijn er ook genoeg doorgroeimogelijkheden als stagiair. Zo mag ik met trots vertellen dat ik na mijn stage mag blijven werken bij Appart op de marketingafdeling. Zo kan ik mezelf naast mijn vervolgstudie verder blijven ontwikkelen als Junior Marketeer.’’

Projectmanagement: Van strakke planning, budgetbewaking tot aan een succesvolle oplevering

Tum Gerrits  en Alessio Peluso, Young Professionals op de Projectmanagement-afdeling, hebben in de afgelopen maanden onze projectmanagers ondersteund. Zij waren het eerste aanspreekpunt voor enkele relaties, verzorgden de planningen en mochten verschillende projecten van A tot Z begeleiden. Hierdoor hebben ze enorm veel geleerd tijdens de stage: elke dag zat vol nieuwe uitdagingen en leerervaringen!

Alessio Peluso:

‘’Door de vele verschillende projecten en afdelingen leek Appart mij een erg divers bedrijf. Ik heb verschillende projecten van A tot Z mogen begeleiden en was hierbij het eerste contactpersoon van de klant. Appart is een heel jong en vooruitstrevend bedrijf, maar daarnaast ook erg gezellig. Elke dag is anders, waardoor je veel leert en in aanraking komt met verschillende situaties. Ik ben in aanraking gekomen met het professionele bedrijfsleven en daarbij heb ik me ontwikkeld tot waar ik nu sta. Ik ben dan ook erg blij om in september te mogen starten met een fulltime job op de projectmanagementafdeling bij Appart!

Ik kijk terug op een positieve tijd en kijk er dan ook erg naar uit om dit voort te zetten. Ik heb het met iedereen goed kunnen vinden en als ik een vraag had dan stond iedereen klaar om mij te helpen. Als je op zoek bent naar uitdaging, moet je zeker bij Appart stagelopen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je werkt mee aan echte klantprojecten, waardoor je jezelf optimaal ontwikkelt.’’

Tum Gerrits:

‘’Appart benaderde mij na een oproep op LinkedIn. Het leek mij, na het bestuderen van de website, een interessant en leerzaam bedrijf om stage bij te lopen.

Op de projectmanagementafdeling hield ik klanten op de hoogte van de voortgang van hun projecten, stelde ik planningen op en voorzag ik de afdelingen van een briefing.

Het is een gezellig bedrijf, maar er wordt ook hard gewerkt. De planningen zijn strak en goed gevuld, maar er is ook ruimte voor ontspanning en plezier. Je kunt altijd even relaxen in de zitzak op onze afdeling.

Ik vind het fijn dat ik bij verschillende meetings heb kunnen aansluiten. Ik heb mijn communicatieve vaardigheden daardoor kunnen verbeteren tijdens mijn stage. Ik kan goed samenwerken met mijn collega's en kan altijd bij iedereen met vragen terecht. Je wordt behandeld als een volwaardige collega, waardoor het meewerken ook een stuk leuker is.’’

Verken de mogelijkheden bij Appart!

Ben jij klaar om onze ruimte van mogelijkheden te betreden? Appart is een plek waar Young Professionals, zoals jij, de vrijheid krijgen om te groeien en te ontdekken. Of je nu een verkooptalent bent dat geen uitdaging uit de weggaat, een IT-avonturier die graag in de wereld van de technologie duikt, een creatieve geest met een passie voor marketing, een probleemoplosser met sterke projectmanagementvaardigheden of een ontwerper die visuele meesterwerken creëert: wij hebben dé perfecte stageplek voor jou!

Durf jij de uitdaging aan? Solliciteer vandaag nog bij Appart en ontdek wat onze ruimte voor jou in petto heeft!

Auteur
Boy Janissen
UI/UX Controller

Our superhero

Zorgen dat een webdesign niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd voor zoekmachines en conversie is? Dat is Boy zijn specialiteit! Hij kijkt kritisch naar bestaande of nog te ontwikkelen websites en geeft aan waar eventuele kansen liggen. Daarnaast is hij projectmanager, duikt hij in de datakant van marketing en zet hij sporadisch zijn uitgebalanceerde woordenschat en zijn gevoel voor humor in als copywriter. Daarmee schopte Appart het al een paar keer tot het gerenommeerde tech-platform FrankWatching. Ook voor Festileaks klimt Boy graag in de pen, hij offert zich dan ook zonder enige moeite op om in de zomer een paar leuke festivals af te gaan om over te schrijven. Hij leeft voor muziek, zijn meest geopende app is Spotify en hij speelt basgitaar. Onze Boy is een rasechte duizendpoot, weet waar hij het over heeft en brengt iedere werkdag een lach op het gezicht van zijn collega’s en zijn klanten. Onmisbaar dus!