Van beeldig materiaal naar een beeldende website.

EyeMovement Media Producties is dé specialist op het gebied van bewegend beeld. Of het nu gaat om videoclips, animaties, bedrijfsvideo’s of commercials: EyeMovement heeft het in huis. Met professionele opnameapparatuur en jarenlange ervaring op het gebied van productie en montage levert het bedrijf uit Maasbree louter pareltjes af. Bij die hoge kwaliteitsstandaard hoort een feilloze website. Vandaar voor Appart de uitdaging om het visuele karakter van EyeMovement om te zetten naar een oogstrelend webdesign.

Client:

EyeMovement

Services:

IT

Links:

https://eye-movement.nl

We Think. Een EyeCatcher voor EyeMovement.

Het oude webdesign van EyeMovement dekte niet langer de lading. Het was statisch en effen, terwijl het bedrijf zelf juist dynamiek en kleur ademt. Aan Appart de taak om orde op zaken te stellen en passend alternatief te ontwerpen. In een strategische sessie inventariseerden we met EyeMovement de hoofddoelen, definieerden we de doelgroep en vatten we hun eigen wensen samen. Met die informatie ging ons designteam aan de slag.

Een uitdagend design voor maximale inspiratie.

Net als in de video’s die EyeMovement maakt, staat in het uiteindelijke ontwerp beweging centraal. De website bevat veel speelse, verrassende en interactieve elementen, waardoor de verbeelding van de bezoeker wordt geprikkeld. Zo wordt hij min of meer gedwongen om te fantaseren over zijn eigen productie: hoe kan hij zijn idee vangen in een toffe video? En met name: hoe kan EyeMovement daarbij helpen? We gebruikten verschillende Persuasive Design elementen om die nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de custom laadanimatie of de contact widget in de footer?

Een volledige personaliseerbare CMS website.

We integreerden een contentmanagementsysteem (CMS) in de website van EyeMovement zodat ze zelf, zonder enige technische kennis, hun pagina’s kunnen beheren. Zo blijft het ontwerp te allen tijden intact, maar heeft men wel de ultieme vrijheid om zelf nieuwe voorbeeldprojecten of nieuwsberichten toe te voegen en bestaande teksten of foto’s aan te passen. We voerden een SEO zoekwoordenonderzoek uit om de website nog beter vindbaar te maken en zetten samen een mailingcampagne op. Zo maakte EyeMovement een frisse start met een visueel aantrekkelijk en doordacht online pakket.

The heroes on the case.

Icoon IT

Bas Hendriks

Full Stack Developer
Lees hier meer
Bas Hendriks
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers
Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon IT

Olivia Arents

Frontend Developer
Lees hier meer
Olivia Arents