+26% Website Traffic

De uitdaging van de maakindustrie: een abstract product visueel aantrekkelijk maken.

GMT Benelux uit Venlo biedt oplossingen voor trillingsvraagstukken. Ze maken trillingsdempers voor railvoertuigen, speciale werkvoertuigen, de high tech-industrie en machinebouw. De naam GMT staat voor Gummi Metall Technik, waarmee de techniek bedoeld wordt die de trillingen onder controle houdt met producten van rubber en metaal. Een vrij abstract product dus waar vooral veel technische haken en ogen aan zitten. Hoe breng je dat over de bühne naar de juiste doelgroep? Daar wist Appart wel raad mee!

Client:

GMT Benelux

Services:

Strategy
Designstudios
Marketing
IT

Website:

www.gmt-benelux.nl

“We hadden een hele concrete behoefte: Restyling van onze website door een partij die verder kijkt dan alleen het eindplaatje"

Roy Tervooren | Gummi Metall Technik Benelux

"De laatste jaren zijn we als GMT flink gegroeid. Afgelopen jaar zijn we zelfs verhuisd naar een groter pand. Maar onze GMT Benelux website bleef nog op het oude level steken. We gingen opzoek naar een partij die voor ons een nieuwe website kon realiseren. Maar gaande weg kom je erachter: wie zijn we en hoe vertalen we dit op de juiste manier naar onze doelgroep? Kort samengevat we zochten een partij die meer expertise heeft dan alleen een website bouwen!", aldus Roy Tervooren.

We begonnen het proces met een rebranding voor een nieuwe website. De vorige was sterk verouderd en kon wel een likje verf gebruiken. Een belangrijk aspect daarvan was het visualiseren van het product van GMT: trillingsdempers. Zo versterken de beelden die in de stijl van de website zijn verwerkt de algemene boodschap. Ook namen we samen met GMT Benelux de copywriting onder handen. Om de juiste doelgroep aan te spreken is het namelijk van belang dat zij op jouw kennis vertrouwen en geen vragen overhouden na het lezen van je website. Wij hebben de kennis in huis om goede teksten te schrijven die aanspreken en goed vindbaar zijn en dat aangevuld met de technische informatie die alleen de experts van GMT inhoudelijk het beste kunnen overbrengen.

GMT bevindt zich in een specifiek vakgebied. Als copywriter is het een uitdaging om een tekst te schrijven voor de niche markt met een specifieke product. We hebben dit samen met GMT opgepakt: door de deskundigheid van GMT over het vakgebied te combineren met onze kennis over een goede tekst, wisten we een sterke tekst neer te zetten die de juiste snaar raakt! Zo waren we verzekerd van de juiste technische informatie én hebben we ze ook nog eens beter vindbaar gemaakt! 

Verhuizing, lancering en campagne

Dankzij de enorme groei die ons bedrijf in de laatste jaren heeft gemaakt, trokken we naar een groter pand. In het kader van het vernieuwde uiterlijk van GMT en de verhuizing, ontwikkelden Appart een marketingcampagne voor ons. Door middel van een filmpakket werden het nieuwe pand en de lancering van de gerestylde website onder de aandacht gebracht bij klanten”, vertelt Roy Tervooren, Managing Direct GMT Benelux. Aan de hand van dit pakket konden we polsen hoeveel klanten het pakket ontvangen hadden en wat hun respons was. Helaas heeft COVID-19 hier een nadelig effect op gehad. Door de maatregelen werkte het afgelopen jaar minder mensen op fysieke locaties waardoor de ontvangst van de pakketten minder terugkoppeling opleverde dan gehoopt. “De insteek leverde wel goed resultaat op en de reacties waren enthousiast!” aldus Roy. 

Video in samenwerking met Ijen Tervooren 

Klantreview.

“Appart is een adviesbureau dat niet vist in de welbekende marketingvijver van ideeën, maar ze komen met ideeën uit een verrassende hoek dankzij hun andere visie en de combinatie van expertises. Hierdoor weet Appart ons sinds dag 1 steeds te verrassen met hun creativiteit!”

- Roy Tervooren | Gummi Metall Technik Benelux

The heroes on the case.

Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon Marketing

Boy Janissen

UI/UX Controller
Lees hier meer
Boy Janissen
Icoon IT

Olivia Arents

Frontend Developer
Lees hier meer
Olivia Arents
Icoon IT

Bas Hendriks

Full Stack Developer
Lees hier meer
Bas Hendriks
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers