Truckshop: het online walhalla voor truckers.

Truckshop is dé webwinkel met een rijk assortiment aan merchandise, cabine-bekleding en onderhoudsproducten voor truckers. Het bedrijf ontstond na de economische crisis van 2009, toen de huidige eigenaren Michel en Astrid werden gedwongen om af te stappen van het produceren van naambordjes. Ze maakten de overstap naar de truckerswereld, een doelgroep die bovengemiddeld is geïnteresseerd in gadgets. Truckers willen namelijk graag hun cabine omtoveren tot hun eigen stekje. In krap tien jaar tijd is Truckshop uitgegroeid tot een gevestigde naam onder deze doelgroep. Daarom werd het voor Appart hoog tijd om de bestaande online infrastructuur eens onder de loep te nemen en verdere groei mogelijk te maken.

Client:

Truck-Shop

Services:

IT

Website:

https://truck-shop.nl/

Upgraden van Magento 1 naar Magento 2.

Het bedrijf groeide in de afgelopen jaren snel en trok zo onder andere de aandacht van het bekende magazine Truckstar. Die samenwerking, in de vorm van de Truckstar Roadcard, gaf een verdere impuls aan het merk Truckshop waardoor de online verkopen verder toenamen. Bij een omzet van een dergelijke grootte, speelt veiligheid een steeds prominentere rol. Een webshop met veel omzet is immers een interessanter doelwit voor cybercriminelen. Een upgrade naar het nieuwe, robuustere Magento 2 framework was daarom de enige logische stap.

Een ontwerp van deze tijd.

Waarom zou je een webshop alleen migreren als je ook meteen de look-and-feel onder handen kunt nemen? Uiteraard hebben we Truckshop begeleid in het technische migratietraject, maar daarnaast hebben we ook aandacht geschonken aan het uiterlijk van de shop. Na onze analyse hebben wij de e-commerce omgeving voorzien van een moderne uitstraling. Zowel in vorm, kleur als in de eye-catchers die de bezoeker het vertrouwen geeft dat ze op een professionele webshop zitten.

Een volledige webshop voor de truck-fanaat.

Het eindresultaat is een complete webshop die van alle gemakken is voorzien. Zo hebben we de interface en functionaliteiten van de shop opnieuw ingericht, zodat de shop makkelijker te beheren en te gebruiken is. Daarnaast ontvangen ook alle houders van de Truckstar Roadcard automatisch een persoonlijke kortingscode dankzij een maatwerk module. De samenwerking met Truckshop verliep soepel door wederzijdse toewijding. Daardoor hebben we het eindproduct op een snelle en nette manier kunnen opleveren en profiteert Truckshop van een effectieve conversie webshop.

The heroes on the case.

Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers
Icoon IT

Olivia Arents

Frontend Developer
Lees hier meer
Olivia Arents