Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Samen met Meet The Youngsters hebben wij Keyport Meets | Regio in je Rugzak ontwikkeld; een nieuw project waarin het onderwijs structureel met het regionale bedrijfsleven wordt verbonden. De lancering vond plaats door het aanbieden van de symbolische rugzak aan bestuurders van de samenwerkende partijen. Projectleider en bedenker Paul van Lienen legt uit waarom dit een uniek project is: “Samen laten we leerlingen zien wat de regio aan kansen en mogelijkheden te bieden heeft. Dat maakt kiezen voor een arbeidstoekomst in de eigen regio veel aantrekkelijker en dat is precies wat we willen. Een fabriek blijft immers een fabriek tot je laat zien welke beroepen er allemaal achter de muur aanwezig zijn. Pas dan wordt de fabriek een toekomstige werkgever.”

Date

30-09-2022

Categorie

Marketing
Auteur
Paul van Lienen
Projectmanager

Matches op basis van interesses

Keyport Meets | Regio in je Rugzak faciliteert een platform voor leerlingen om daar kennis mee te maken. Leerlingen vullen eerst een persoonlijk digitaal profiel. Daarmee kan de slimme software van Regio in je Rugzak matches maken met verschillende beroepen, bedrijven, stages en vervolgopleidingen die passen bij de leerlingen. Die matches worden gebruikt om leerlingen kennis te laten maken met die beroepen en bedrijven. Op die manier brengen we hen niet alleen in contact met bedrijven die ze al goed kennen, maar ook met andere bedrijven en beroepen die aansluiten bij hun interesses of vaardigheden.

Ton Hagelstein, programmamanager van Keyport, vertelt“Keyport Meets | Regio in je Rugzak draagt niet alleen bij aan het zichtbaar maken van de carrièrekansen bij het innovatief MKB (midden- en kleinbedrijf) in de regio. Het helpt vmbo-, havo- en vwo-leerlingen ook bij het oriënteren op hun toekomstige rol als werknemer en het maken van de juiste opleidingskeuze die nodig is om hun carrièrewensen te kunnen verwezenlijken. En dat op een manier die 100% aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen.”

Belang

Al jaren wordt geprobeerd om het onderwijs en bedrijfsleven beter aan elkaar te koppelen. Alle partijen zien het belang en willen dus graag met elkaar samenwerken, maar de praktijk blijkt vaak weerbarstig. Toch is het voor leerlingen belangrijk om toegang te krijgen tot de beroepspraktijk. Alleen zo kunnen ze een weloverwogen studie- en beroepskeuze maken. Op het moment dat leerlingen een richting moeten kiezen op de middelbare school, weten veel leerlingen immers nog helemaal niet welke beroepen ze in de toekomst zouden kunnen uitoefenen. Door ze een beeld te geven van de verschillende aanwezige beroepen en bedrijven in de regio, kunnen ze een betere keuze maken.

Samenwerking

Onderwijsstichtingen SOML, LVO Weert en Yuverta zijn enthousiast en hebben zich verbonden aan Keyport Meets | Regio in je rugzak. Voor Thieu Kikken, voorzitter van het College van Bestuur van SOML, is het traject een ideale aanwinst: “Regio in je Rugzak laat alle leerlingen van vmbo tot en met vwo op een moderne manier ontdekken welke mooie bedrijven er in de Keyport-gemeenten werkzaam zijn. Door goede matches draagt Regio in je Rugzak bij aan positieve studie- en loopbaankeuzes en daardoor ook aan behoud van talent voor en in de regio.”

Op de verschillende scholen van SOML, LVO en Yuverta zijn leerlingen al actief aan de slag met Keyport Meets | Regio in je Rugzak. Bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in het traject kunnen zich aanmelden voor een profiel bij Keyport Meets | Regio in je Rugzak via www.regioinjerugzak.nl.

Je rugzak vol ervaringen is de sleutel naar de toekomst.

Auteur
Paul van Lienen
Projectmanager

Our superhero

Dankzij zijn achtergrond als docent Nederlands is onze goedlachse Paul het missende puzzelstukje tussen Appart, het bedrijfsleven en het onderwijs. Hij vindt het belangrijk om ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samen te laten werken. Paul heeft een groot empathisch vermogen en voelt goed aan hoe we onze relaties vooruit kunnen helpen. Daarnaast zet hij zich in om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met beroepsgroepen en bedrijven in de regio. Als vader van twee tieners weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om naar de toekomst te kijken en te ontdekken welke kansen en mogelijkheden er zijn; nu en later. Dat is waarom Paul écht voor verbinding zorgt. Niet alleen van zijn werk wordt hij vrolijk, maar ook met stand-upcomedy doe je hem een groot plezier. Om ernaar te kijken én om het te maken! Jaarlijks organiseert hij met zijn vrienden een avond waarin hij de lachers met gemak op zijn hand krijgt. En laten we eerlijk zijn: Pauls’ gevoel voor humor zouden we ook binnen Appart niet willen missen.