Baanbrekende producttechnologie in een traditionele branche.

Drost Coatings is een oer-Hollands familiebedrijf dat vanaf dag één hun eigen koers bepaalt. Een koers die al ruim een eeuw in het teken staat van vernieuwing, productontwikkeling en innovatie. Wij ondersteunden hen bij het lanceren van de nieuwste innovatie door een strakke productintroductie-campagne te realiseren. Online en offline. Met een baanbrekende technologie in een (ietwat) traditionele schildersbranche.

icon

We Think

De positie van een toonaangevende speler versterken.

De Devetaal High Performance-lak is het nieuwe paradepaardje van Drost Coatings. Het product is uniek in de markt, mede door de snelle droogtijd én bruikbaarheid bij lage temperaturen. Twee sleutelelementen die het voor de Nederlandse schilder mogelijk maken om in de winter gewoon zijn werk te doen. Deze boodschap stond dan ook centraal in de marketinguitingen: “Geen winterdip, maar doorwerken!”

icon

We Create

Een krachtige boodschap gebaseerd op een krachtig product.

Drost Coatings had al een uitgebreid productaanbod met een herkenbare en eenduidige uitstraling. Toch was een upgrade noodzakelijk, om nóg meer op te vallen in de schappen. Een baanbrekende technologie introduceren, in de ietwat traditionele schilders branche, is namelijk een uitdaging en vraagt om een doelgerichte aanpak. Samen met Drost Coatings brachten we de doelgroep in kaart en dachten we een passende strategie uit.

Blik
icon

We Build

Een productlancering waar de professional niet omheen kan.

We ontwikkelden een complete lanceringsstrategie waarbij we van veel verschillende middelen gebruikmaakten. De productvormgeving, oftewel het etiket en de product identity, vormden de basis. Een online bestelomgeving, een e-mailmarketingcampagne en de content op hun social media kanalen sloten daar naadloos bij aan. Toch waren ook de product-video en radiocommercial onmisbare elementen in het bereiken van de doelgroep. Al deze middelen samen vormden een cross-mediaal campagneconcept en maakten de productlancering in de Nederlandse branche tot een groot succes.

Klantreview.

De samenwerking met dit nog “jonge” bedrijf heeft geleid tot frisse ideeën, vertaald in een moderne uitstraling van een nieuwe website en een uitstekende communicatie en reclamecampagne.

Gedurende dit proces hebben we de medewerkers van Appart meer als collega’s dan businesspartner ervaren, waardoor het eindresultaat naadloos aansluit met onze verwachtingen en deze zelfs hebben overtroffen.

- Martin Stolte Salesmanager Drost Coatings

Contact us.

Wat kunnen wij voor jou betekenen? Maak kennis met onze experts. Laat je verrassen en meevoeren in onze wereld.

Neem contact op