Event-communicatie van A tot Z

Stichting Events4you uit Reuver organiseert al meer dan tien jaar een van de grootste evenementen van Reuver en omstreken: Beachparty Outdoor. Sinds het prille begin in 2008 is er veel veranderd: er kwamen maar liefst vijf nieuwe evenementen bij, de artiesten werden steeds groter en de huidige locatie werd langzaam te klein. Het zijn al lang geen uitsluitend Reuverse feestjes meer, Events4You trekt feestgangers uit de hele regio. Appart verzorgt al enkele jaren alle communicatie rondom de feesten van Events4You, compleet van posterontwerp tot aan socialmediabeheer.

Client:

Events 4 You

Services:

IT
Marketing

Links:

https://events-4-you.nl

Hoe onderscheid je jezelf in een propvolle evenementenmarkt?

Nederland is een van de landen met de grootste feest- en festivaldichtheid van Europa. Vrijwel nergens worden er zoveel feesten georganiseerd met elk een uniek concept. Hoe zorg je er dan voor dat jouw concept eruit springt en de nodige groeipotentie heeft? In een reeks creatieve sessies bepaalden we samen met Events4You de koers voor Beachparty Outdoor en later ook andere succesvolle concepten als Hollandse Glorie, I Love 90’s, Fout Maar Goud, Mallorca Party en Fuifje XXL. We gaven daarbij elk evenement een eigen huisstijl, die als een rode draad door alle communicatiemiddelen loopt.

Een feestelijke gelegenheid vraagt om feestelijke communicatie.

De uitstraling van een evenement valt of staat bij een professionele huisstijl. De poster van een groot evenement zal immers zelden een snel Paint-klusje zijn geweest. Vandaar dat we ook samen met Events4You uitgebreid de tijd hebben genomen om stil te staan bij de gekozen uitstraling. Wat voor feest is het? Wat is het thema? Wie wil je aanspreken? In het meest recente project hebben we de twee nieuwste feestconcepten, Mallorca Party en Fuifje XXL, tot leven gewekt door middel van rijkelogo’s en sprekende visuele identiteiten. Bij Mallorca Party is de link met de Duitse artiesten overduidelijk. Bij Fuifje XXL stond juist het bombastische gevoel centraal. Zo hebben beide feesten hun eigen sfeer, maar zijn ze toch typisch Events4You.

Een succesvol evenement waar fans naartoe leven.

Bij het organiseren van een groot evenement komt op communicatievlak enorm veel kijken. Om voldoende bezoekers over de streep te trekken, dienen ze, zowel online als offline, regelmatig met het evenement in aanraking te komen. Voor elk feest creëren we daarom posters, flyers en banners op verschillende formaten. Daarnaast geven we vorm aan tientallen social media updates volgens een vooraf bepaalde content planning. Door regelmatig het evenement onder de aandacht te brengen met leuke feitjes over de artiesten, winacties of aanbiedingen kan de doelgroep er niet meer omheen: in Reuver moet je zijn!

Klantreview.

Vijf jaar geleden waren wij als Stichting Events4You op zoek naar een mediapartner voor het professionaliseren van onze muziekevenementen. Wij kwamen uit bij Appart en al bij het eerste gesprek hadden we een match, omdat we beiden dezelfde visie hadden en hebben; een grote passie voor hetgeen we doen. Appart heeft met ons meegedacht over de manier waarop wij onze evenementen en doelgroep konden uitbreiden en heeft de communicatie op de socials uit handen genomen. Door de samenwerking op deze manier vorm te geven, blijven we sámen groeien.

Ralph Boll

The heroes on the case.

Icoon IT

Bas Hendriks

Full Stack Developer
Lees hier meer
Bas Hendriks
Icoon Marketing

Boy Janissen

UI/UX Controller
Lees hier meer
Boy Janissen
Icoon IT

Olivia Arents

Frontend Developer
Lees hier meer
Olivia Arents
Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon Designstudios

Eva Schoren

Graphic Designer
Lees hier meer
Eva Schoren
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers